DAGAR VID ÄLVEN

en film av Runar Enberg

(Det finns ett antal länkar om filmen längre ned på sidan)

Sammanfattning

DAGAR VID ÄLVEN är en film som berättar en historia om människor som lever i närheten av en älv. Det är en resa från samer som har sin näring i fjällvärlden till den rörliga stadsbefolkningen, det är en resa från nomadsamhället till informationssamhället.Forsdetalj Det är en historia om människor och hur dom lever i dagens Sverige, genom en resa längs Vindelälven i Västerbotten. Deras identitet är djupt rotad i familjen, deras yrken och i det samhälle de lever i. Bland samerna, nybyggarna, bönderna, industriarbetarna, de i den offentliga sektor finns ett hot om dess existens ständigt närvarande. I det unga informations- och kunskapsamhället finnns en helt annan framtidstro.
Längs denna 550 km filmiska resa flyter älven genom ett landskap som ger sitt avtryck. Älven är ibland liten som bäck, ibland stor som en sjö, ibland lugn och ibland rytande med sina forsar. På vintern är älven täckt med ett lock av is och i dess närhet ligger skogen inbäddad i vit snö. "Dagar vid älven" tar oss från fjällen till havet, genom skogen och staden till havet, från väst till öst, från en vår till en annan. Det är en resa i tid och rum - en film om människor och deras dagar vid älven.

Vy över VindelälvenUnder Synopsis, i fem delar, kan du läsa mer om vad filmen handlar om och hur den ser ut. Vidare kan du under Produktionsuppgifter få reda på produktionstekniska uppgifter bakom filmen och t.ex. vem som finansierat den. Under Team finns det uppgifter om några bakom filmen. Inspelningsschema är vad det låter. Här får du svar på var vi är och spelar in. Presszonen är en informationssidor för pressen. Inspelningen av "Dagar vid älven" spelades in mellan april 1997 och juli 1998. Klickar du på sponsorerna längst ned på varje sida kommer du till deras hemsidor.

Synopsis Del 1: "Samerna/Nybyggarna"
Synopsis Del 2: "Bonden"
Synopsis Del 3: "Industrisamhället"
Synopsis Del 4: "Informationssamhället/Staden"
Synopsis: Form
Produktionsuppgifter
Team
Bilder från inspelningen av "Dagar vid älven"
Presszonen
Premiärfesten
Dagbok
FILMER
HOME


© 1997 Naud Production AB

knapp2.GIF (4573 bytes)

"Dagar vid älven" sponsras av:

BILBOLAGET.GIF (1843 bytes)

  i Västerbotten