DAGAR VID ÄLVEN

en film av Runar Enberg

Del 4: Informationssamhället/Staden

Det är vinter. På älven ligger ett lock av is. Vinden viner och skogens träd är klädda med snö. Snart kommer vi till staden. Här är tempot helt annat än det vi träffat på tidigare i filmen. Neonskyltarna lyser, skyltfönstren lockar med varor, människor handlar , de står och äter snabbmat, de arbetar i kontorslandskap, de knapprar på sina datorer. Här i staden finns också en brokig blandning av svenskar och invandrare. Ungdomarna står och hänger i centrum av staden. På en pub spelar ett band musik medan gästerna dricker öl, röker, kastar pil, det är lördagkväll i staden. Ett par kysser varandra passionerat.
I staden är informationssamhället påtagligt. Även om datorerna naturligtvis tagit sin självklara plats på landsbygden och kanske till en del har inneburit en kraftigare utveckling för vissa innevånare i mindre orter än för många stadsbor är det dock i staden som "IT-samhället" har en mer synlig och rent generellt hunnit längre. Hur långt har utvecklingen gått idag? I staden finns också "spjutspets" företaget Daydream Software. Här utvecklar man datorunderhållning som säljs i hela världen. De arbetar i en kreativ miljö med tämligen platt organisation som är främmande för de gamla industrialisterna.
Utanför går tiden. Vintern går mot sitt slut. Vi lämnar staden och styr mot havet. Här håller isen på att tappa sitt grepp och vi går mot en ny vår, mot en ny tid.

 

Sammanfattning
Synopsis Del 1: Samerna/Nybyggaren
Synopsis Del 2: Bonden
Synopsis Del 3: Industrisamhället
Synopsis: Form
Produktionsuppgifter
Team
Bilder från inspelningen av "Dagar vid älven"
Presszonen
Premiärfesten
Dagbok
"Dagar vid älven"-Huvudsida
FILMER
HOME


©  1997 Naud Production AB

knapp2.GIF (4573 bytes)

"Dagar vid älven" sponsras av:

   BILBOLAGET.GIF (1843 bytes)